Technieken textieldruk

Flexdruk

Flexdruk is een techniek waarbij een logo of tekst uit zeer dunne folie wordt gesneden met een snijplotter. De tekst of het logo wordt dan d.m.v. een transferpers op het textiel overgebracht. Wij gebruiken de meest beste flexfolie, deze heeft een super rekbaarheid (zeer geschikt voor sportshirts, truien en T-shirts) en is in onze drukkerij in meer dan 50 soorten en kleuren beschikbaar. Neem gerust contact om de juiste soort uit te zoeken.

 

Flockdruk

Een polo of een shirt voorzien van een luxe finish? Flockdruk is dezelfde techniek als Flexdruk. Echter is flockfolie voorzien van een suède bovenlaag die iets boven op het textiel ligt. Flockfolie is ideaal wanneer je opzoek bent naar een luxe bedrukking voor bijvoorbeeld bedrijfskleding of kleding voor evenementen.

 

Digitale transfer druk

Digitale transfer druk lijkt erg op uw eigen printer op uw werk of thuis. Een opdruk wordt via een kleurenprinter aangebracht op een transferpapier. De opdruk wordt in één keer bedrukt, dus niet per opdrukkleur. Bij lage aantallen is dit een voordelige optie. De kwaliteit van full colour digitale transfer bedrukking wordt steeds beter.

Transfers kunnen meerkleurig zijn en veel detail bevatten. Het grote voordeel is daarnaast de tijdwinst en de verbeterde was baarheid (tot wel 90 graden). Ideaal voor o.a. industriële kleding.

 

Sublimatie druk 

Sublimatiedruk maakt het mogelijk om textiel van100% polyester te bedrukken. Denk hierbij aan T-shirts, polo's en andere textiel producten. Sublimatiedruk is een relatief nieuwe techniek. Sublimeren houdt in dat een digitaal geprinte tekst of afbeelding door middel van een transferpers in de vezel wordt gedrukt. Het bijzondere van deze techniek is dat de vezels van de ondergrond bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en dringt in de openstaande vezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt of materiaal. De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen.