Bestanden aanleveren

Soorten bestanden


Heb je twijfels over hoe je het best bestanden en/of kleding bij M.M.J. Print kunt aanleveren? Kijk dan eerst even hieronder! Nog steeds twijfels? Neem dan even contact met ons op!

Bitmap of vector,


Het liefst hebben wij een vectorbestand om mee te werken. Dat zijn bestanden die vaak eindigen op .AI, .EPS of .CDR en je zelf niet kan openen als je niet over deze programma's beschikt. Het worden ook wel drukkerijbestanden genoemd.

Je hebt wel een plaatje maar het is geen vectorafbeelding? Geen probleem! Met wat vakmanschap maken wij van jouw plaatje een keurige (vector) afbeelding. Je kunt ons hier wel een eind mee op weg helpen. Zorg dat de resolutie van je plaatje zo hoog mogelijk is (dus zoveel mogelijk pixels bevat).


Heb je een plaatje van internet afgehaald? Let dan goed op het aantal pixels! Wanneer je Google gebruikt om naar plaatjes te zoeken stel Google dan zo in dat Google alleen zoekt naar grote afbeeldingen! Heb je een mooi plaatje gevonden? Lever deze dan het liefst digitaal bij ons aan!

Een foto aanleveren,


Voor foto’s geldt de algemene regel; hoe hoger de resolutie van de foto, hoe mooier de uiteindelijke print wordt (300 dpi is doorgaans afdoende). Je kunt foto’s op verschillende manieren aanleveren. We hebben ze het liefst digitaal.

Een plaatje aanleveren,


Wanneer je een plaatje (geen foto, maar een getekende afbeelding) wilt aanleveren, kun je dit op verschillende manieren doen. Het mooiste resultaat bereik je met vectorafbeeldingen. Programma’s die gebruik maken van vectoren zijn onder andere Coreldraw en Illustrator.

Een tekst aanleveren,


Het beste resultaat krijgen wij wanneer we de naam van het lettertype van jouw keuze weten. Lettertypes kun je namelijk vrijwel onbeperkt uitvergroten, zonder dat daar kwaliteitsverlies bij optreedt. Als wij het lettertype hebben, dan levert dat een haarscherpe opdruk op. Wanneer je een heel bijzonder lettertype hebt gevonden, dan kun je deze ook digitaal aanleveren. Lettertypes kun je uiteraard ook bij ons uitzoeken, wij hebben er een heleboel.

Kleuren,


Voor drukwerk wat gedrukt of geprint gaat worden, gebruiken wij het liefst een bestand wat in CMYK is opgemaakt. Voor bedrukking op kleding heeft PMS de voorkeur. Indien wij de bestanden in RGB aangeleverd krijgen, zal er altijd een kleurverschil t.o.v. je beeldscherm ontstaan.